100 χρονών δέντρο μεγαλώνει μέσα σε εκκλησία στα Γρεβενά

December 16, 2019


Αυτή η εκπληκτική εκκλησία βρίσκεται στη Σαμαρίνα, χτισμένη από το 1812. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία και κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου πραγματοποιείται μεγάλη γιορτή στο χωριό, το οποίο συγκεντρώνει …


Αυτή η εκπληκτική εκκλησία βρίσκεται στη Σαμαρίνα, χτισμένη από το 1812. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία και κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου πραγματοποιείται μεγάλη γιορτή στο χωριό, το οποίο συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη τη χώρα.

Κάποια στιγμή ένα μικρό πεύκο φύτρωσε μέσα στο ναό της εκκλησίας και τώρα βγαίνει με υπέροχο τρόπο έξω από την οροφή! Το δέντρο είναι πάνω από 100 χρονών.

Η Σαμαρίνα είναι ένα ορεινό χωριό της περιοχής των Γρεβενών, ένα από τα ψηλότερα χωριά της Ευρώπης, χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 1.600 μέτρων. Είναι επίσης γνωστό ως το μεγαλύτερο χωριό της Ελλάδας και κάθε καλοκαίρι είναι γεμάτο από ντόπιους και επισκέπτες.

Το περιβάλλον και τα τοπία του είναι ιδανικά για τους λάτρεις των βουνών, των δασών και της φυσικής ομορφιάς. 100 χρονών δέντρο μεγαλώνει μέσα σε εκκλησία στα Γρεβενά - Εικόνα 2

100 χρονών δέντρο μεγαλώνει μέσα σε εκκλησία στα Γρεβενά - Εικόνα 3

100 χρονών δέντρο μεγαλώνει μέσα σε εκκλησία στα Γρεβενά - Εικόνα 4

100 χρονών δέντρο μεγαλώνει μέσα σε εκκλησία στα Γρεβενά - Εικόνα 5

100 χρονών δέντρο μεγαλώνει μέσα σε εκκλησία στα Γρεβενά - Εικόνα 6

100 χρονών δέντρο μεγαλώνει μέσα σε εκκλησία στα Γρεβενά - Εικόνα 7

100 χρονών δέντρο μεγαλώνει μέσα σε εκκλησία στα Γρεβενά - Εικόνα 8

100 χρονών δέντρο μεγαλώνει μέσα σε εκκλησία στα Γρεβενά - Εικόνα 9

100 χρονών δέντρο μεγαλώνει μέσα σε εκκλησία στα Γρεβενά - Εικόνα 10

Πηγή

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.