Να γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

December 16, 2019


Έχετε νιώσει ποτέ την επιθυμία να πάτε μακριά, πολύ μακριά χωρίς κανέναν άλλον δίπλα σας και να είστε μόνοι; Αν ναι, τότε είστε πολύ έξυπνοι και οι επιστήμονες έχουν να πουν κάτι για αυτό.Επιστήμονες …


Έχετε νιώσει ποτέ την επιθυμία να πάτε μακριά, πολύ μακριά χωρίς κανέναν άλλον δίπλα σας και να είστε μόνοι; Αν ναι, τότε είστε πολύ έξυπνοι και οι επιστήμονες έχουν να πουν κάτι για αυτό.

Να γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους. - Εικόνα0

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και το London School of Economics & Political Science διεξήγαγαν μια μελέτη για να βρουν μια σύνδεση ανάμεσα στον τόπο που ζουν οι άνθρωποι και το πόσο ικανοποιημένοι είναι με την ζωή τους.

Αποδείχθηκε, ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο νοημοσύνης των ανθρώπων που ζουν σε μεγάλες πόλεις, τόσο λιγότερο ευτυχισμένοι είναι. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο ευτυχισμένοι, όταν περιτριγυριζόνται από φίλους, οι ιδιαίτερα ευφυείς άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα όταν είναι μόνοι τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι αισθανόμαστε άβολα σε μεγάλες κοινότητες, επειδή το μυαλό μας είναι εξελικτικά προσαρμοσμένο να λειτουργεί μέσα σε ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα 150 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο έξυπνος είναι ένας άνθρωπος τόσο πιο άβολα αισθάνεται μέσα σε μεγάλες κοινότητες.

Να γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους. - Εικόνα1

Οι φιλίες μας κάνουν ευτυχισμένους, ικανοποιούν την ψυχολογική μας ανάγκη για στοργή, μας δίνουν την αίσθηση ότι είμαστε αναγκαίοι και μας δίνουν την ευκαιρία να μοιραστούμε εμπειρίες.

Ωστόσο, οι άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη έχουν μια αντίστροφη σχέση: οι έξυπνοι άνθρωποι νιώθουν πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι και όχι όταν περιβάλλονται από άλλους ανθρώπους ακόμα και αν πρόκειται για καλούς φίλους.

Πηγή

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.