Άντε να χαμογελάσουμε και λίγο! 50% κάτω πάνε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τα μισά νοικοκυριά!!

October 12, 2017Ένα στα δύο νοικοκυριά θα δει σύντομα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να «ξεφουσκώνουν»  και η  διμηνιαία δαπάνη τους για ηλεκτρικό ρεύμα να μειώνεται κατά 40%-60%! Η μείωση θα προέλθει από την αλλαγή του τ…Ένα στα δύο νοικοκυριά θα δει σύντομα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να «ξεφουσκώνουν»  και η  διμηνιαία δαπάνη τους για ηλεκτρικό ρεύμα να μειώνεται κατά 40%-60%! Η μείωση θα προέλθει από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο υπολογίζεται η προσαύξηση  για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειες.

Με τον νέο τρόπο υπολογισμού που πρότεινε η Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η πρόσθετη χρέωση που επιβάλλεται κλιμακωτά για κατανάλωση άνω των 800, 1.600  και 2.400 κιλοβατωρών δε θα αφορά τη συνολική καταναλωθείσα ποσότητα ρεύματος,  αλλά  αυτήν που υπερβαίνει την κλίμακα.

Για παράδειγμα, ένα νοικοκυριό που θα καταναλώσει 1.800 κιλοβατώρες  στο 4μηνο, δε θα χρεωθεί και τις 1.800 με το προσαυξημένο τιμολόγιο (45 ευρώ/μεγαβατώρα), αλλά μόνο τις 200 (αυτές που υπερβαίνουν την κλίμακα των 1.600). Έτσι θα πληρώσει περίπου 45% λιγότερα απ’ ότι μέχρι τώρα.

Στην πρόταση της ΡΑΕ οι ισχύουσες τώρα τέσσερις κλίμακες χρεώσεων γίνονται τρεις:

  1. Στην πρώτη κλίμακα (κατανάλωση μέχρι 1.600 κιλοβατώρες το τετράμηνο), η χρέωση παραμένει στα σημερινά επίπεδα, περίπου στα 8 ευρώ η μεγαβατώρα.
  2. Η δεύτερη κλίμακα περιλαμβάνει καταναλώσεις από 1.600 μέχρι 2.400 κιλοβατώρες με χρέωση 45 ευρώ η μεγαβατώρα.
  3. Η τρίτη καταναλώσεις άνω των 2.400 κιλοβατώρων το τετράμηνο με χρέωση 80 ευρώ η μεγαβατώρα.

Το διαβάσαμε εδώ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.