Αμβρόσιος σε Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία: «Είσαι άσχετος, κάτσε στα αυγά σου»

September 18, 2020


Στο στόχαστρο του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου βρέθηκε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.Ο λόγος δεν ήταν άλλος, από τις δηλώσεις που ο ίδιος έκανε για τ…


[sc name=”midtext” ]

Επίθεση σε βάρος του καθηγητή Δερμιτζάκη εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος για τον κορωνοϊό και την εκκλησία.

Στο στόχαστρο του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου βρέθηκε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος, από τις δηλώσεις που ο ίδιος έκανε για την Θεία Κοινωνία και τον κορωνοϊό.

«Πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες, και κλείσουν επιχειρήσεις έπρεπε να σταματήσει η θεία κοινωνία. Δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η Θεία Μετάληψη με αυτόν τον τρόπο».

Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, κάτι που είχε σαν συνέπεια να εξοργίσει τον Αμβρόσιο, ο οποίος με ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα τον χαρακτήρισε άθεο αλλά και άσχετο.

Ολόκληρο το κείμενο του Αμβρόσιου που απευθύνεται στον καθηγητή

Ελλογιμώτατε κ. Καθηγητά,

Πολλήν αγανάκτησιν ησθάνθην εις τήν ψυχήν μου καθώς ανέγνωσα τις Δηλώσεις στον ΣΚΑΪ TV, τις αναφερόμενες στην μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.

Αποτολμήσατε και είπατε τα εξής φοβερά λόγια:

[sc name=”mgid_inarticle”]

“Προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητες και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία”.

Σας ερωτώ, λοιπόν:

Με ποιό δικαίωμα αποφαίνεσθε επί θεμάτων, τα οποία εκφεύγουν της επιστημονικής αρμοδιότητός Σας;

  • Έχετε μίαν ζωντανή σχέση με την Εκκλησία;
  • Εκκλησιάζεσθε ανελλειπώς κάθε Κυριακή;
  • Διαθέτετε πνευματικόν Πατέρα;
  • Εξομολογείσθε κατά καιρούς;
  • Μεταλαμβάνετε συχνά των Αχράντων Μυστηρίων;
  • Μελετάτε την Καινή Διαθήκη;
  • Μελετάτε βιβλία πνευματικού περιεχομένου;
  • Προσεύχεσθε ανελλειπώς πρωΐ καί βράδυ;

ΑΣΦΑΛΩΣ, ΟΧΙ!

Είμαι βέβαιος γι’ αυτό, χωρίς να Σας γνωρίζω! Επομένως, αν και Καθηγητής Πανεπιστημίου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞ ΕΠΟΨΕΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ!

Πρέπει να είσθε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ με την Εκκλησία! Ίσως-ίσως και αυτό το “ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΟΝ…” να μη το γνωρίζετε! Και αυτά μεν ως προς την χριστιανική Σας ταυτότητα!

Πρέπει όμως να είσθε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ και από Κοινωνικής απόψεως!

Σας ερωτώ: Ποιά σχέση έχουν οι Επιχειρήσεις με την Εκκλησία; Η ημέρα της Εκκλησίας, δηλ. η ημέρα του Θεού, είναι η ΚΥΡΙΑΚΗ! Αλλά την ημέρα της Κυριακής τα καταστήματα, και άρα και οι επιχειρήσεις, είναι κλειστά!

Τα δε εστιατόρια βέβαια δεν λειτουργούν από τις 7.00′ έως τις 10.00′ το πρωΐ, τήν ώρα δηλ που λειτουργούν οι Ναοί!

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Φαίνεται, ότι ίσως είσθε ένας ΑΘΕΟΣ ή τουλάχιστον ένας ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Γιατί, λοιπόν, ασχολείσθε με την Εκκλησία;

Όπως αυτός που σημειώνει αυτές τις γραμμές, ως Μητροπολίτης, ΔΕΝ ΘΑ ΗΔΥΝΑΤΟ να ασχοληθεί με θέματα της ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, κατά τον ίδιον τρόπον και Υμείς, ο Καθηγητής της Γενετικής, και όχι της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, δεν επιτρέπεται να ασχολείσθε με θέματα θεολογικά! “Καθήστε, λοιπόν, στ’ αυγά Σας”, ίνα κατά την λαϊκήν παροιμίαν εκφρασθώ!

Και επειδή αυθορμήτως επικαλέσθηκα την λαϊκή μούσα, ας μου επιτραπεί να επικαλεσθώ και την σοφία των αρχαίων προγόνων μας και να είπω πρός Υμας: Κύριε Καθηγητά “μή πέρα των πεδίλων”!!!!!

Επικαλούμαι το παράδειγμα του αρχαίου ζωγράφου καλλιτέχνη και σοφού Απελλή, ο οποίος, αφού ετοίμασε ένα καλλιτέχνημα, ένα ζωγραφικό πίνακα, προσκάλεσε έναν επαγγελματία της αγοράς, που έκανε σανδάλια, δηλ. ένα υποδηματοποιό της εποχής εκείνης, προκειμένου να του εκφράσει τη γνώμη του, ΕΑΝ ΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ή ΟΧΙ!

Ο σανδαλοποιός, αφού εξέφρασε την γνώμη του για τα σανδάλια, άρχισε να εκφέρει γνώμην και για άλλα σημεία του ζωγραφικού πίνακος!

Οπότε ο Απελλής του είπε την ιστορική εκείνη φράση: Σας παρακαλώ “”Άχρι πεδίλων και μέχρι σφυρών, ω βέλτιστε. Ου γαρ θέμις σοι πέραν τούτων χωρείν”, δηλαδή μέχρι τα σανδάλια και τις σφύρες, φίλε. Γιατί δεν σου επιτρέπεται να προχωρείς πέρα από αυτά.”!

Επισφραγίζοντας, λοιπόν, και ο ταλαίπωρος εγώ την προς Υμάς επιτιμητική αυτή αναφορά μου, επαναλαμβάνω τα λόγια του Απελλή: “Μη πέρα της Γενετικής, Θεολογικά ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ Κύριε Καθηγητά!” Τα της Θείας Κοινωνίας κλπ. αφήστε τα εις ημάς.

Με εντιμότητα και τιμή

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.