Εργοδότες ζητούν από εργαζόμενους μέρος από το επίδομα των 800 ευρώ!

March 27, 2020


Για σειρά καταγγελιών εργαζομένων, οι οποίες αφορούν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρών, κάνουν λόγο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πρόκειται για το εφάπαξ βοήθεια της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους,…Για σειρά καταγγελιών εργαζομένων, οι οποίες αφορούν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρών, κάνουν λόγο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πρόκειται για το εφάπαξ βοήθεια της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις ανεστάλησαν, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία μετέδωσε ηχητικό ντοκουμέντο, υπάρχουν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εργοδότες ζητούν ένα μέρος των 800 ευρώ. Εδώ μπορείτε να δείτε τα «sos» των αιτήσεων επιχειρήσεων-επαγγελματιών-εργαζομένων για το επίδομα των 800 ευρώ

Στο επίμαχο ηχητικό, συγκεκριμένα, μεταφέρονται τα λόγια εργοδότη, ο οποίος ζητάει από τους εργαζόμενους να μεταφέρουν το ποσό των 100 ευρώ – από τα συνολικά 800 – σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό για «την επιβάρυνση που είχε από τις αρχές Μαρτίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των 800 ευρώ θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Μαρτίου για τους εργαζόμενους όσων επιχειρήσεων έχουν κλείσει με κυβερνητική απόφαση. Για τους εργαζόμενους όσων επιχειρήσεων η λειτουργία συνεχίζεται, οι σχετικές αιτήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου.

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ – Νωρίτερα τα επιδόματα ανεργίας και το Δώρο Πάσχα

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει νωρίτερα λόγω κορωνοϊού τα επιδόματα ανεργίας, την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας, όπως και το Δώρο Πάσχα. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε ποιοι θα το πάρετε μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4)

Την απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, θα ξεκινήσει η προπληρωμή:

  • Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από τις 31 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020.
  • Των Δώρων Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.